Siirry sisältöön

Historia

Toiminta Muhoksella käynnistyi jo vuonna 1976, jolloin yritys kuului Oy Nokia Ab:n kumidivisioonaan. Tehtaalla on valmistettu alusta alkaen hyötyajoneuvojen ohjaamojen lattiamattoja. Tuotevalikoimaan kuuluivat alkuaikoina myös erilaiset tekniset kumituotteet kuten laituri- ja laivapuskurit, terästelojen kumipinnoitukset sekä erilaiset puristintuotteet.

Vuonna 1990 yritys siirtyi yksityiseen omistukseen. Tuotevalikoimaa karsittiin ja vuonna 1992 päätettiin keskittyä pelkästään ajoneuvoteollisuuden ohjaamojen mattoihin.

Perusta tämän päivän toiminnalle luotiin heti 1990-luvun alussa, jolloin kehitettiin nykyinen RIM-teknologiaan perustuva polyuretaanimattojen valmistus. Ensimmäisenä maailmassa aloittamamme polyuretaanimattojen sarjatuotanto käynnistyi vuonna 1995.

Henkilöstö

Hydnumilla työskentelee erittäin ammattitaitoinen henkilöstö, jolla on pitkäaikainen tuotannollinen kokemus polyuretaanimattojen valmistuksesta. Henkilöstö on motivoitunutta ja vastaa toimintansa tuloksena syntyvästä laadusta. Heillä on käytössään nykyaikaisin käytettävissä oleva teknologia alallamme.

Laatu

Hydnumin laatu- ja ympäristöpolitiikan ehdottomina periaatteina ovat asiakastyytyväisyys, ympäristön kuormituksen vähentäminen, jatkuva parantaminen ja kannattava toiminta. Noudatamme toiminnassamme laatimamme Code of Conductin mukaista eettistä ohjeistusta ja olemme sitoutuneet YK:n Global Compactin mukaisiin periaatteisiin. Edellytämme samojen periaatteiden noudattamista myös toimittajiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme.

Melu, lämpötilan vaihtelu ja veto haittaavat kuljettajan ajomukavuutta. Yksityiskohtaisesti suunnitellut, valmistetut ja viimeistellyt matot yhdistettyinä muihin sisustusratkaisuihin parantavat merkittävästi ohjaamon viihtyisyyttä.

Mattojen korkea laatutaso varmistetaan tutkimuksin ja testein. Autoteollisuuden vaatima IATF 16949:2016 laatusertifikaatti varmistaa valmistusprosessimme toimivuuden ja tavoitteiden saavuttamisen. Hydnum, asiakkaat ja tutkimuslaitokset sekä raaka-aine- ja työkalutoimittajamme muodostavat kumppanuuden, jonka avulla varmistetaan paras osaaminen asiakkaidemme palvelemiseksi. Asiakkaidemme tyytyväisyys perustuu täsmällisiin toimituksiin, korkealuokkaiseen laatuun ja joustavaan, aina asiakaslähtöiseen palveluun.

Ympäristö

Hydnumin ympäristöjärjestelmä, joka on sertifioitu ISO 14001:2015 standardin mukaisesti, ottaa huomioon toiminnan kannalta oleelliset ympäristöriskit ja niihin varautumisen. Järjestelmän päätavoite on vähentää ympäristön kuormitusta, päästöjä, jätteitä ja muita mahdollisia tuotannollisesta toiminnasta syntyviä vesi- ja ilmastohaittoja sekä tunnistaa ja noudattaa toiminnalle asetettuja lakisääteisiä velvoitteita. Vastuullisena toimijana olemme sitoutuneet Kemianteollisuuden Responsible Care vastuullisuusohjelmaan.